2022-04-09 ( sobota
)
19:00
Restauracja Oregano and Wine, Śniadeckich 25, 60-773 Poznań
Zapraszamy na pierwsze w Polsce wieczory, podczas których połączymy tytułowy stand-up, jazz i jedzenie. Pierwsza część wieczoru to kulinarna podróż, w którą zabierze nas utalentowany Tomasz Zdrenka (laureat Kulinarnego Pucharu Polski) - Szef Kuchni restauracji Oregano and Wine, zwolennik filozofii slow food, specjalizujący się w kuchni śródziemnomorskiej. Sale wypełnią jazzowe aranżacje w wykonaniu muzyków z Akademii Muzycznej w Poznaniu. Kropką nad "i" będzie koncert stand-upowy.
Wystąpią:
Szymon Łątkowski: komediowy solista, który łączy w występach elementy kabaretu, stand-up, oraz teatru. Uczestnik wielu realizacji telewizyjnych: Kabaret Na Żywo, Latający Klub Dwójki, Dzięki Bogu Już Weekend, Mazurska Noc Kabaretowa. Laureat największych konkursów i festiwali kabaretowych jak PaKa, Lidzbark Warmiński, MULATKA, SZPAK.
Filip Van Der Brym: urodzony w Polsce, ale wychowany na antypodach świata. Inteligentny, momentami niepoważny, zawsze kochający dobrą zabawę. Twórca internetowego formatu poświęconego koszykówce Gdyby Nie Kolano, który prowadzi wraz z Łukaszem Lotkiem Lodkowskim.
Prowadzącym cykl będzie Krzyszof Jahns: gospodarz scen, stand-uper, konferansjer, który ze swoim stand-upem zawędrował przed więzienną publikę.
Menu zaprojektowane przez Tomasza Zdrenkę będzie zaskakującym, idealnym połączeniem elegancji restauracji Oregano and Wine oraz stand-upowego luzu.
Przebieg wieczoru:
19:00 kolacja (przystawka + danie główne)
20:00 stand-up (Filip Van Der Brym)
20:45 kolacja (deser)
21:00 stand-up (Szymon Łątkowski)