Jak co roku na poznańskim Starym Rynku odbędzie się - stanowiący jeden z najważniejszych elementów festiwalu - wielki Jarmark Dobrego Smaku. Niespieszny spacer pośród niemal festiwalowych kramów pozwoli nam kulinarnie odwiedzić wiele zakątków Polski, skosztować serów z Wielkopolski, Kaszub czy Podhala, nalewek z Kampinosu i Lubelszczyzny, ryb z Pomorza i Mazur, wędlin i sękaczy z Podlasia, win z Lubuskiego i Dolnego Śląska oraz piw rzemieślniczych z każdego zakątka kraju, zaopatrzyć się w miody, przetwory i prawdziwy chleb.
W tym roku po raz pierwszy imprezie towarzyszy Festiwal Polskich Alkoholi Rzemieślniczych - wydzielona strefa gdzie swoje trunki prezentować bedą małe, niezależne destylarnie ginu, whisky, okowit i wódek. W strefie odbywać będą się m.in. komentowane degustacje i wykłady.
Będzie także bardzo międzynarodowo - szczególnie w tym roku, kiedy międzynarodowe podróże są utrudnione warto będzie zajrzeć na poznański Stary Rynek. Będzie tu można kulinarnie odwiedzić wiele wspaniałych miejsc! Węgierskie langosze i tureckie baklawy, bałkański burek i słodkości z Azerbejdżanu, wietnamskie pierożki i bułgarski giuwecz, włoskie panini i greckie souvlaki - to wszystko będzie na miejscu, a przy okazji będzie można zaopatrzyć się w przysmaki z całego świata.
Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku to jednak dużo więcej niż staromiejski Jarmark. Również w tym roku będą Państwo mieli okazjęwzięcia udziału w degustacjach, warsztatach i konkursach dla zawodowców i amatorów.
Nie zabraknie także atrakcji muzycznych. W piątek i sobotę wraca festiwalowa scena a na niej pokazy kulinarne i koncerty.