Kultura w Poznaniu

Kalendarium

Od lewej strony: Filip Van Der Brym, Krzysztof Johns, Szymon Łątkowski. Nad nimi nazwa wydarzenia.

Stand-up, jazz, krewety

2022-04-09 ( sobota )
Restauracja Oregano and Wine, Śniadeckich 25, 60-773 Poznań

Zapraszamy na pierwsze w Polsce wieczory, podczas których połączymy tytułowy stand-up, jazz i jedzenie. Pierwsza część wieczoru to kulinarna podróż, w którą zabierze nas utalentowany Tomasz Zdrenka (laureat Kulinarnego Pucharu Polski) -  Szef Kuchni restauracji Oregano and Wine, zwolennik filozofii slow food, specjalizujący się w kuchni śródziemnomorskiej. Sale wypełnią jazzowe aranżacje w wykonaniu muzyków z Akademii Muzycznej w Poznaniu. Kropką nad "i" będzie koncert stand-upowy.

Wystąpią:
Szymon Łątkowski: komediowy solista, który łączy w występach elementy kabaretu, stand-up, oraz teatru. Uczestnik wielu realizacji telewizyjnych: Kabaret Na Żywo, Latający Klub Dwójki, Dzięki Bogu Już Weekend, Mazurska Noc Kabaretowa. Laureat największych konkursów i festiwali kabaretowych jak PaKa, Lidzbark Warmiński, MULATKA, SZPAK.

Filip Van Der Brym
: urodzony w Polsce, ale wychowany na antypodach świata. Inteligentny, momentami niepoważny, zawsze kochający dobrą zabawę. Twórca internetowego formatu poświęconego koszykówce Gdyby Nie Kolano, który prowadzi wraz z Łukaszem Lotkiem Lodkowskim.
Prowadzącym cykl będzie Krzyszof Jahns: gospodarz scen, stand-uper, konferansjer, który ze swoim stand-upem zawędrował przed więzienną publikę.
Menu zaprojektowane przez Tomasza Zdrenkę będzie zaskakującym, idealnym połączeniem elegancji restauracji Oregano and Wine oraz stand-upowego luzu.
Przebieg wieczoru:
19:00 kolacja (przystawka +  danie główne)
20:00 stand-up (Filip Van Der Brym)
20:45 kolacja (deser)
21:00 stand-up (Szymon Łątkowski)

Bilety dostępne w:

Zobacz tobilet.pl/stand-up-jazz-krewety.html