Ania Gruszka - warsztaty rękodzielnicze "Dzika kuchnia z francuskim twistem"
W ramach warsztatu uczestnicy i uczestniczki wysłuchają wykładu o historycznej kuchni wykorzystującej dzikie rośliny nadające się do jedzenia. Dowiemy się, w jakich kontekstach były używane i jak z łąk trafiały na królewskie stoły. W ramach warsztatu poznamy dzikie rośliny jadalne rosnące lokalnie i przygotujemy z nich potrawy nawiązujące do francuskich tradycji kulinarnych. Warsztat składa się z części teoretycznej i praktycznej.
czas trwania: 120 min | wiek: 12+
liczba miejsc ograniczona - zapisy: latozestrada@estrada.poznan.pl
______
Tegoroczna edycja odbywa się pod hasłem - PODRÓŻE PO KULTURZE: KIERUNEK ZACHÓD. Na osiedlowym skwerze porozmawiamy o naszej społeczności, ekologii i lokalnej historii, ale także o (nie)zwykłych marzeniach i stale zmieniających się miastach. W programie pojawią się nie tylko artyści z Polski, ale też twórcy i twórczynie z Francji, Niemiec i Włoch. Nie zabraknie mnóstwa dobrej muzyki, garści absurdu ani szczypty refleksji.
Szczegółowy repertuar:
https://www.latozestrada.poznan.pl/events/zielony-debiec/
Zobacz www.latozestrada.poznan.pl/events/zielony-debiec/